18.2.2012

Yle myy humpuukia, sinä maksat (osa 2: vapaudu varjoista)

Kirjoitin tänään jo pulssi- ja kielidiagnostiikasta, jota Ylen Etelä-Karjalan aluetoimitus markkinoi.

Myöhemmin päivällä kunnostautui Pohjanmaan aluetoimitus, jonka mukaan vaivat heijastavat menneisyyttä. Otsikon perusteella kuvittelin, että erilaiset huonot tavat johtavat erilaisiin vaivoihin myöhemmin. Kuten vähäinen liikunta selkäkipuihin tai tupakoiminen keuhko-ongelmiin.

Olin väärässä. Jutussa puhuttiinkin kansanparantajasta, jonka käsitykset sairauksien syistä poikkeavat niin antiikin, muinaisen Kiinan kuin nykylääketieteenkin opeista. Hänen käsityksensä mukaan kehon eri osat varastoivat erilaisia tunteita. Esimerkiksi pelko voi ilmetä polvikipuna tai vanha trauma niskakipuna. Muita terveyteen vaikuttavia asioita ovat mm. henkimaailma, varjot ja energiat.

Jos varjot, energiat tai henkimaailma haittaavat elämääsi, apuun astuu tietenkin henkiparantaja, jutussakin mainittu Matti Porkka. Parantamiseen hän käyttää mm. energiahoitoja, reikiä, kukka- ja vyöhyketerapiaa sekä numerologiaa. Hän myös opettaa vapautumaan varjoista.
 
Miten tämä parantaminen tapahtuu, jää hieman epäselväksi, vaikka luin sekä puffin että parantajan mainossivut. Ehkä asia selviää, kun maksat Matin palveluista.

Sitäpaitsi, miten voisi vastustaa CD-levyä, joka sisältää parantavien numeroiden värähtelyjä!

Yle halusi siis myydä tuota. Miksi emme ostaisi?

(Maksoimmehan mainoksenkin.)

Kaikki mainitut hoidot ovat varmasti aivan mukavia ja miellyttäviä. Suosittelen niitä lämpimästi, kunhan ymmärrät, että ne ovat vain leikkiä. Oikea parantaja ei yritä ajaa varjoja tai pelkoja polvestasi, jos telot sen pallopelissä.


2 kommenttia:

  1. Positiiviset värähtelyt tekevät höpöä. Ja vielä enemmän, jos ne ovat kalliita.

    VastaaPoista
  2. Siinä on positiivista värähtelyä kun valitat äidillesi päänsärkyä ja hän laittaa sinut makaamaan sängylle lämpötyyny vatsalla ja selittää päänsäryn paranevan sillä. Eikä maksanut mitään.

    VastaaPoista

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.